Brian minter: omgaan met extreme weerspatronen wordt de norm van vancouver sun

Brian Minter: Omgaan met extreme weerspatronen wordt de norm van Vancouver Sun.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen die direct in je inbox worden uitgebracht.

Begin je dag met Zonsopgang, direct in je inbox afgeleverd.

Brian Minter: Omgaan met extreme weerpatronen wordt de norm.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Brian Minter: Omgaan met extreme weerpatronen wordt de norm.

Brian Minter: Omgaan met extreme weerpatronen wordt de norm.

Moeder Natuur is zowel vriendelijk als fel. Ze is ook een geweldige leraar als we aandacht besteden en observeren.

De natuur creëert prachtige patronen, zelfs in de hardste kou.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kunnen een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

Na de extremen van 2021, niets, in termen van weer, zou ons in het komende jaar moeten verrassen. Zelfs onze recente koude spreuk heeft een aantal aanzienlijke schade in onze tuinen en er is nog een paar maanden winter te komen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Op dit punt, is het een kwestie van het verzachten van de schade die de kou al heeft gedaan, terwijl tegelijkertijd, beter voorbereid op het volgende weer evenement. Afhankelijk van waar je woont, kunt u alles groeien van semitropische palmen tot extreem hard Arctische wilgen. Nu echter, het veranderende klimaat, met meer extreme weerpatronen, is het verleggen van de grenzen van zowel recordkoud als hitte.

We verontschuldigen ons, maar deze video is mislukt om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Omgaan met extreme weerpatronen wordt de norm.

Een belangrijke tuin basis om te begrijpen is plant hardheid zones.

De koude hardheid en warmtetolerantie zones van Noord-Amerika werden voor het eerst gelegd vele jaren geleden door de U. Department of Agriculture (USDA), met input uit Canada en Mexico, om een redelijk gevoel van de verschillende koude en warmte zones van alle drie de landen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Over het geheel genomen was het een zeer goede indicator van gemiddelde warme en koude temperaturen voor de meeste locaties. Het is echter geen exacte wetenschap omdat het niet kan verklaren hoe microklimaten in elke regio worden beïnvloed door topografie, weerpatronen en de effecten van oceanen, meren, bossen, heuvels en bergen.

Hoewel deze kaart slechts een gids is, door het te vergelijken met de gevestigde zonehardheid van de meeste planten, zal het ons een goed gevoel geven van een planten vermogen om goed te groeien en te overleven in een bepaalde regio.

Planten bedekt met ijs kunnen worstelen om te overleven in extreme kou.

Planthardheid is ook een subjectief probleem, een op basis van geschiedenis en een plant inheemse habitat. Temperatuur is slechts een maat. Het type grond, gemiddelde neerslag hoeveelheden, wind patronen, blootstelling aan zon of schaduw zijn allemaal factoren die bijdragen tot een planten vermogen om niet alleen te overleven maar ook te gedijen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Niet alle planten hebben nauwkeurige warmte- of koudetolerantiezones toegewezen gekregen; dit geldt vooral voor nieuwe introducties. Weinig landen in Europa maken gebruik van zones omdat het zo moeilijk is om hun weertolerantie volledig aan te pakken. Ik vroeg de mensen van de Europese planten altijd grappig of een bepaalde plant zou overleven in de bergen van Schotland om een beetje gevoel te krijgen van een planten vergelijkende koude tolerantie in Canada.

In het algemeen, als je de winterse zone waarin je leeft kent, en je hebt een vrij goed idee van een planten koude winterhardheid rating, dan moet je redelijk vertrouwen in het maken van uw planten selecties. Als je woont in het oostelijke Fraser Valley, dat is echt een zone 6 gebied, kunt u niet alleen zone 6 planten, maar ook die planten gewaardeerd zone 1 door zone 5. Afhankelijk van uw locatie, vooral als je gelegen bent uit de winter noordoost uitstroom winden, en kan een beetje bescherming, kunt u in staat zijn om zone 7 planten te kweken. Ook, zodra een plant wordt gevestigd, het ontwikkelt meer hardheid en is in staat om te weerstaan koudere temperaturen dan de zone zou suggereren.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

In het omgaan met de meest recente recordkou, hadden we het geluk om eerst een sneeuwval te hebben die veel planten geïsoleerd en beschermd. Ik maak me echter zorgen, over de vele tedere planten, zoals palmen, phormiums, Musa basjoo bananen en vele andere semi-harde of zone 7 en 8 planten. Zelfs met de juiste mulching, windbreaks en isolatie, de duur van de tijd die de doordringende kou duurde betekent dat sommige planten verloren gaan. In veel gevallen, zullen we moeten wachten tot de bronnen warm weer echt weten wat heeft overleefd. Soms als de vorst komt, zullen de stengels en wortels veranderen naar mush, en je zult dan zeker weten dat de plant weg is.

Sneeuw kan planten isoleren, maar het kan ze ook beschadigen door takken te breken.

Brede planten, zoals camellia's, rododendrons, vetsia's en ceanothus, wanneer blootgesteld aan zware winden, kunnen lijden aan verbrande bladeren en zullen er nogal beschut uitzien, maar ze zullen herstellen wanneer de nieuwe groei begint. Het is belangrijk om te onthouden dat camelia's, en vooral rhododendrons, hebben veel verschillende hardheid ratings.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Terwijl de meeste zal tolereren een koudere winter, anderen, vooral die afkomstig van warmere klimaten, kan het niet maken. Bijvoorbeeld, PJM, een kleine bladpaarse rhodo, zal zone 4 voorwaarden tolereren, terwijl de grote bladeren tweekleurige Kersen n Cream is echt een zone 7 rhododendron. Als een vuistregel, kleinere blad rododendrons zijn meer zon en koude tolerant, en omgekeerd, grotere bladsoorten zijn minder tolerant.

Meer en meer moderne rozen, zoals de Easy Elegance serie, worden gekweekt op hun eigen wortels in plaats van worden bezaaid. Dit geeft hen grotere hardheid. Als uw rozen worden bezaaid en de blootgestelde knoppen waren niet mulched of beschermd, kunnen ze verloren gaan. Rozenbomen zijn bijzonder kwetsbaar omdat hun knoppen zijn twee tot vier voet in de koude lucht. Mulchen ze met schors mulch of zaagsel of verpakken ze met een isolerende deken, zoals N-Sulate, is een must voor elke winter koude spreuk.

Deze advertentie heeft nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Container planten, ook, zijn gemakkelijk beschadigd door koud weer. Wanneer planten verliezen de bescherming van het zijn in de grond en worden blootgesteld aan de koude in containers, ze zijn veel gevoeliger voor vorstschade. Planten verliezen ten minste een zone van hardheid wanneer geplaatst in een container. Containers moeten worden verplaatst uit koude wind, en ze moeten worden verpakt twee tot drie keer met een effectief isolerend materiaal zoals N-Sulate in plaats van met burlap. Goed drainerende grond moet worden gebruikt in winter containers, zodat ze niet te veel vocht dat, wanneer bevroren, kan veroorzaken keramische of klei containers te kraken.

Sneeuw kan zowel een vriend als een vijand zijn. Het gewicht van de sneeuw kan hedging planten uit elkaar trekken en naaldbomen breken, zoals bossige cryptomeria's of het verspreiden van topiaries. Om gebroken stengels of split planten te voorkomen, direct na een zware sneeuwval, vooral als zijn natte sneeuw, gebruik een maïs bezem om zachtjes af te slaan van de sneeuw.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Als uw tuin wordt blootgesteld aan de volle kracht van uitstroom winterwinden, het creëren van windbreaks is essentieel. Wind chill factoren kunnen temperaturen ver beneden de traditionele winterse zones te dalen. Erectie van een eenvoudig scherm van Remay doek of plastic sneeuwschermen kan helpen bij het opslaan van uw planten en het voorkomen van windbranden schade op bladeren of naalden. Heggen ook prachtige schermen.

Moeder Natuur is zowel vriendelijk als fel. Ze is ook een geweldige leraar als we opletten en observeren. Voor zowel ervaren als beginnende tuinders, zal deze recente extreme koude betovering ons leren beter voorbereid te zijn op de volgende. Vergeet nooit de lessen geleerd van verloren of beschadigde planten.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Omgaan met extreme weerpatronen wordt de norm.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als je het niet ziet, controleer dan je spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in je inbox zitten.

We hebben een probleem met je gevonden.

7: Veiligheidsplannen om opnieuw geactiveerd te worden voor alle bedrijven onder nieuwe gezondheidsregeling.

Verplichte vaccinaties komen naar Canada, zeggen gezondheidsminister Jean-Yves Duclos.

scholen steunen voor mogelijke sluitingen als 550.000 studenten gaan terug naar de klas.

COVID-19: Mensen die lijden aan lange-COVID strijd bergop strijd voor erkenning en ondersteuning.

accountant ontslagen over werkgever vaccin mandaat bestanden onrechtmatig ontslag aanklacht.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren voordat te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mail notificaties die u nu ontvangt een e-mail als u een antwoord op uw reactie ontvangt, er is een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2022 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Directplant geeft op elke bestelde tuinplant, boom en struik groeigarantie!.

In India en Sri Lanka komen opzettelijke zelfvergiftigingen geregeld voor.

Oleanderbloei is sterk afhankelijk van licht en warmte. In dat geval is het vaak verstandiger de plant te vervangen. Een oleander is matig winterhard. Half mei, na de laatste nachtvorst, kan hij naar buiten. Mogelijke schade door invriezing aan de toppen wordt meestal snel terug gewonnen door aanmaak van nieuwe scheuten. Ook hierbij kunnen de aangetaste delen weggehaald en vernietigd worden. Normaal enkel de verwelkte bloementrossen verwijderen tijdens de nazomer (oktober).

zijn zowel voor dieren als voor kleine en grote mensen bij inname erg giftig, ook het plantensap kan (huid)irritatie veroorzaken.

Doe dit karwei na de bloei in september. Ook in Azië en China is de plant alom tegenwoordig. Het eten van bloemen, zaden of zelf een enkel blad kan voor een klein kind of huisdier al dodelijk zijn. Ik heb een prachtige 1,5 mtr hoge oleander.

000 tevreden klanten gingen u voor!.

Er zijn soorten, die ook bontbladig blad dragen. Kan de bak niet verplaatst worden. Bescherm matig winterharde exotische planten bij strenge vorst met een laag stro of takken of pak ze in met speciale folie of vliesdoek. Nerium oleander (Oleander) | De Tuinen van Appeltern. Een gazon in een tuin is heerlijk om op te liggen en te spelen. De stekken wortelen ook op water. Verder bacteriekanker, luis, spintmijten, wolluis, dopluis, schildluis, roetdauw. Het witte melksap, is zelfs na droging nog giftig. In de winterperiode hoeft maar weinig water gegeven te worden, en geen mest.

Bekijk welke vorm je de plant wilt geven.

Geef in de winter spaarzaam water. Onder in de pot kan een flinke laag aangebracht worden van scherven, grind of kleikorrels, omdat de plant graag van onderaf water opneemt. Van origine komt deze wintergroene rijkbloeiende sierheester vooral voor op stenige gronden zoals in droge beek- en rivierbeddingen. Nerium Oleander - Oleander: Verzorging, bloei en standplaats. Indien nodig, snoei in maart dode, zwakke takken en door de vorst beschadigde takken terug tot op ongeveer 20 cm boven de grond, net boven  een bladrozet.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost nerium oleander

steeds meer takken en nu ook bloemtrossen hangen er treurig bij wat te doen???.

Hoe kan dit komen? Voldoende of te veel Water? staat met pot op balcon in een schotel water in de volle zon in de morgen.

mijn nieuwe oleander hangt ook slap. We nemen hiervoor best zaaibakjes, met 1/3 wit zand en gezeefde compost of zaai- en stekgrond. is een wintergroene exotische plant. De Oleander kan slechts enkele graden vorst verdragen. U krijgt uitsluitend verse en gezonde planten geleverd, omdat wij geen planten op voorraad hebben!. staan meestal in kransen van drie tot vier stuks; in zeldzame gevallen zijn ze tegenoverstaand. In de kuip kan de plant tot 2 meter hoog worden. Er zijn veel verschillende cultivars in omloop. Hoewel oleander een mediterrane plant is, moet je hem bij warm weer in de zomermaanden juni, juli, augustus regelmatig zeer veel water geven.

Rode Oleander (Nerium oleander) | Directplant.

Er bestaan cultivars die beter tegen de vorst bestand zijn maar een beschutte plaats voor deze cultivars is ook aan te raden. Nerium oleander Wit - Witbloemige cultivar. Oleander kan goed gestekt worden. voor uw registratie als klant bij TeeningaPalmen. De schimmel verspreidt zich via waterdruppels. Oleander: verzorging en vermeerdering van een prachtige kuip- en terrasplant. Vervolgens in het voorjaar de watergift terug opdrijven en achter glas de temperatuur stilletjes opdrijven tot de oleander terug op zijn plaats buiten kan. Noodzakelijk voor een goede werking van onze website.

Mijn oleander is 1,50 m hoog en kan niet meer binnen.

Let er wel op dat de oleander met een droge kluit naar binnengaat. Je kunt de plant wat minder vol maken door enkele takken tot op enkele centimeters van de stam af te knippen. Op elke plant in pot, besteld bij Directplant, zit 2 maanden groeigarantie. Oleanders zijn verkrijgbaar in veel verschillende bloemkleuren, van roze, rood, geel en wit en alles wat daartussenin zit, met enkele, dubbele of gevulde bloemen.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen